Mukaan Kosmoskynään

Kosmokynä etsii jatkuvasti uusia avustajia riveihinsä.

Tekstejä verkkolehteen haetaan jatkuvasti. Julkaisemme science fictionia, fantasiaa tai muuta spekulatiivista fiktiota, minkä lisäksi voit tarjota näihin genreihin tai kirjoittamiseen liittyviä kolumneja, esseitä ja artikkeleita. Kirjoituksia julkaistaan ensisijaisesti Suomen tieteis- ja fantasiakirjoittajat ry:n jäseniltä. Osaava toimituskuntamme käy tekstisi lävitse ja antaa siitä sinulle palautteen, jonka kanssa voitte tarvittaessa työstää tekstiä paremmaksi. Tämä prosessi on oiva apu itseään kehittäville harrastajakirjoittajille ja kustannusalasta kiinnostuneille. Myös kirja-arvosteluille ja haastatteluille on kysyntää, kysy toimitukselta arvostelukappaleista.

Lähettäessäsi ideasi tai valmiin tekstisi, huomioithan seuraavat asiat:

 • Kirjoita sähköpostin aihekenttään, mihin kategoriaan tekstisi kuuluu (novelli, arvostelu, artikkeli, kolumni, tapahtumareportaasi, yms.)
 • Jos tiedät jo, haluatko tekstisi paperi- vai verkkolehteen, ilmoita myös se aihekentässä. Paperilehteä julkaistaan kaksi kertaa vuodessa, kun taas verkkolehdessä tekstisi pääsee julkaistavaksi huomattavasti nopeammin.
 • Verkkolehden julkaisuissa pyrimme noudattamaan tiettyjä suosituksia:
  • Novellien toivotaan olevan lyhyitä ja ytimekkäitä, mutta myös pidempiä (alle 10-sivuisia) julkaistaan kokonaisina verkkosivuilla. Tätä pidemmät voidaan tarvittaessa jakaa useampaan osaan ja julkaista erikseen esimerkiksi viikon välein.
  • Kappaleet erotetaan toisistaan tyhjällä rivillä. Isommat kokonaisuudet, ”luvut”, erotetaan kolmella tyhjällä rivillä joista keskimmäisellä laitetaan merkiksi kolmoistähdet (***).
  • Tekstit lähetettävä joko rtf., doc., that docx.-tiedostomuodossa
  • Mikäli kirjoittaja haluaa, mukaan saa lähetettää lyhyen esittelyn itsestään jossa myös linkit mahdollisiin sosiaalisen median sivuihin, yms.
  • Verkkolehden julkaisujen aihealueeksi käy KAIKENLAINEN spekulatiivinen fiktio julkaisumuodosta riippumatta. Voit kirjoittaa siis esimerkiksi peleistä, sarjakuvista, elokuvista tai tv-sarjoista. Tekstin tulee kuitenkin käsitellä teosta käsikirjoituksen tai tarinankerronnan näkökulmasta, ja verkkolehden pääpaino pyritään pitämään kirjallisissa tuotoksissa.
  • Verkkolehdessä sinun on myös mahdollista julkaista materiaalia video-, ääni- tai kuvamuodossa. Tällaiset julkaisut vaativat kuitenkin jo yhteydenottovaiheessa valmiin tuotoksen tai muun työnäytteen.
 • Muista ilmoittaa viestissäsi erikseen, mikäli olet hakemassa toimituskunnan vakijäseneksi.

Voit lähestyä toimitusta valmiin jutun tai vaikka vasta idean kanssa lähettämällä sähköpostia osoitteeseen toimitus(at)kosmoskyna.net.