KIRJOITUSKUTSU KOSMOSKYNÄN NUMEROON 2/18

Kosmoskynä nousee avaruuteen! Vuoden toisen lehden teema on AVARUUS LAIDASTA LAITAAN. Kaikkien kirjoitusten deadline on 24.9.2018 (ma) kello 23:59. Tekstit tulee lähettää sähköpostilla osoitteeseen toimitus@kosmoskyna.net (parhaat tiedostoformaatit docx/rtf). Kuten ennenkin, artikkelien kohdalla toivomme etukäteen idean esittelyä tai synopsista.

* TEEMASTA *

Mitä kaikkea mahtuu avaruuteen, millaisin tavoin avaruutta voi lähestyä? Heitätkö lainalaisuudet romukoppaan luodessasi universumin suurinta ja räiskyvintä avaruusoopperaa vai liitätkö kivenkovan tieteisromaanisi loppuun selventäviä yhtälöitä astrofyysikkokollegoiden iloksi? Ovatko tärkeintä avaruudessa oliot, alukset vai ihan pelkkä matkailu matkailun ilosta? Eksistentialistista kriiseilyä ihmisen mitättömyyden vuoksi vai rehtiä uudisraivaajaromantiikkaa viimeisellä käymättömällä korpimaalla? Onko avaruus oikea paikka varastoida ökyautoja? Millaiset ovat Trumpin Space Forcen tulevaisuudennäkymät?

Otamme vastaan novelleja ja raapaleita, artikkeleita, pohdintoja ja pakinoita, erilaisten teosten hehkutuksia ja lyttäyksiä, hauskaa ja vakavaa. Vastaan lisäkysymyksiin sekä näin FB:n kautta että sähköisen postin välityksellä (toimitus@kosmoskyna.net).

tähtitieteellisin terveisin,
FNS Kosmoskynän kapteeni Saarinen