Kirjoituskutsu Viestejä paremmista tulevaisuuksista -novelliantologiaan – Tarjoa tekstiäsi 31.12.2019 mennessä

HUOM! Kirjoituskutsu Viestejä paremmista tulevaisuuksista -novelliantologiaan – vastausaikaa pidennetty 31.1.2020 asti!

Suomen tieteis- ja fantasiakirjoittajat ry. kutsuu jäsenistöään tarjoamaan novelleja teemalla ”viestejä paremmista tulevaisuuksista”. Yhdistyksen asettama toimituskunta valitsee tarjottujen novellien joukosta työt, jotka kootaan antologiaksi.

Novellien tekstilajina on hope- tai solarpunk, jossa yhteiskunta on selättänyt suuret sosiaalisen epätasa-arvon kysymykset, ympäristöongelmat, resurssipulan tai vastaavat vaikeudet, jotka seisovat yltäkylläisyyden ja onnellisuuden tiellä. Esimerkkejä tällaisista lähtökohdista voi löytää esimerkiksi Gene Roddenberryn Star Trekista, Iain M. Banksin Kulttuuri -sarjasta tai Alastair Reynoldsin Poseidonin lapset -sarjasta.

Yhteiskunnan hyvinvointi sisältää myös kirjoittajan suurimman haasteen. Kuinka luoda kiinnostavia jännitteitä ja vetovoimaista draamaa onnellisessa ja yltäkylläisessä yhteisössä? Mistä syntyy tarinan liike? Antologiaan toivotaan utopiayhteiskunnan kuvausten ja poliittisten pamflettien sijasta nimenomaan hahmo-, juoni- tai tunnelmavetoisia tarinoita, siis kokonaisia ja eheitä novelleja.

Novellien enimmäispituus on 30 liuskaa tai 8,000 sanaa, kirjoitettuna rivivälillä 1,5 ja fontilla Times New Roman, koko 12. Myös teemaan sopivat raapaleet tai runot ovat antologiaan tervetulleita.

Tekstien tulee olla kirjoittajien omia töitä ja ennen julkaisemattomia.

Tarjotut tekstit pyydetään toimittamaan sähköpostin liitteenä tekstitiedostona (.doc, .docx, .rtf tai .odt) 31.12.2019 mennessä osoitteeseen stkantologia@gmail.com. Sähköpostin viestikenttään tulee kirjoittaa kirjoittajan yhteystiedot (nimi, osoite, sähköpostiosoite).

Antologiaan voivat tarjota tekstejä sellaiset Suomen fantasia- ja tieteiskirjoittajat ry:n jäsenet, joiden vuoden 2019 jäsenmaksu on maksettu jättöpäivään mennessä.

Julkaistut kirjoittajat saavat antologiasta itselleen tekijäkohtaisesti kolme (3) ilmaiskappaletta, ja mahdollisuuden ostaa antologiaa alennettuun hintaan. Yhdistyksen ei ole taloudellisesti mahdollista maksaa rahallista korvausta kirjoittajille, vaan antologian tavoite on kerätä laadukkaita tekstejä yhteiskunnallisesti merkittävästä aiheesta ja samassa antaa yhdistyksen jäsenille mahdollisuus saada tekstejään julkaistuksi toimitetussa muodossa.

Antologian mahdollinen tuotto käytetään yhdistyksen toimintaan, mm. kurssi- ja julkaisutoimintaan.

Antologian toimituskuntaan kuuluvat Camilla Kantola, Teemu Korpijärvi ja Reetta Vuokko-Syrjänen. Toimituskunta valitsee tarjottujen joukosta julkaistavat tekstit ja toimittaa ne valmiiksi yhteistyössä kirjoittajien kanssa.