Kosmoskynän verkkolehti kesälomailee

Kesällä toimitus latailee akkuja. Kuva Lily Laine.

Jo totuttuun tapaan Kosmoskynän toimitus pitää hyvin ansaitun kesätauon. Tauon aikana aikana verkkolehdessä ei ilmesty uusia julkaisuja, saapuneita tekstejä ei toimiteta eikä sähköpostiin vastata.  Toimitustyön pariin verkkolehden päätoimittajat palaavat uusin voimin elokuussa*. Nyt kutsuvat juhannus ja kivat kesäseikkailut. Ja mitä olisikaan kunnon juhannus ilman kirjapinoa?

Kuva Lily Laine.

Päätoimittaja Lily ei taaskaan osaa päättää, vaan ahnehtii mukaansa pinollisen kirjoja: osa tulee luettua, osa saattaa jäädä myöhemmäksi. Tärkeintä kuitenkin on, että mukana on valinnanvaraa! Juhannusreissulle lähtevät muun muassa juuri ilmestynyt nuorten fantasiakirja Eli Brownin Kummat, joka johdattelee kiinnostavan oloiseen vaihtoehtohistorialliseen miljööseen Pohjois-Amerikkaan. Myös toinen lanu-uutuus, kotimainen Annastiina Stomin ja Sari Airolan Teräsmiespoika ja muita lentäviä asioita löytyy lukupinosta. Runotkaan eivät ole unohtuneet matkasta: niistä huolehtii Elli Lepän kokoelma Seisaukset tasaukset (juuri eletyn kesäpäiväntasauksen innoittamana).

Päätoimittaja Nita ahnehtii viimeisiä sivuja Oona Pohjolaisen ja Adile Sevimlin kirjasta Kärsimyskukkauuteaddiktio. Kirja kertoo noitien elinkamppailusta suurkaupungin vilskeessä, mutta taustalla on myös suuria teemoja ystävyydestä, luottamuksesta ja luonnon merkityksestä. Seuraavasta sijasta lukulistalla kamppailevat Reetta Vuokko-Syrjäsen uutuus Syntykeho – Eli miten juosta ilman jalkoja ja Terry Pratchettin klassikko Valon tanssi Kiekkomaailman alkutaipaleelta. Huumoria on luvassa kummassakin tapauksessa.

Kuvituskuva. Etualalla telineessä Unten kaupunki, telineen vasemmalla puolella pystyssä Kärsimyskukkauuteaddiotio ja Syntykeho. Taustalla seinällä riippuva kartta.
Kuva Nita Mäenpää.

Sarjakuvapuolelta vuoroaan odottelee Tiia Salmelinin Kuolleet puutarhat -sarjan ensimmäinen osa, Unten kaupunki. Nita on tutustunut sarjaan jo sen ensimmäisenä nettisarjakuvaversiona ja odottaa innolla, millaiseksi unenomainen fantasiamaailma on vuosien saatossa muotoutunut.

Verkkolehden toimitus toivottaa erittäin hyvää ja rentouttavaa juhannusta kaikille tasapuolisesti!

Pahimman pandemia-ajan väistyttyä päästään pitkästä aikaa myös ihan oikeiden tapahtumien äärelle. Odotammekin innolla tapaavamme verkkolehden lukijoita ja avustajia heinäkuun Finnconissa tai syksyn kirjamessukaudella!

*Myös Kosmoskynän paperilehden toimitus on lomalla ja palaa jälleen vuoden toisen numeron koostamisen pariin 15.8.