STK:n podcastiin etsitään kiinnostuneita

STK:n podcast

Olen suunnittelemassa STK:lle omaa kirjoitusaiheista podcastia ja etsin kiinnostuneita mukaan projektiin. Ajatus lähti liikkeelle koukuttuessani mahtavaan englanninkieliseen podcastiin nimeltä Writing Excuses. Suosittelen. Kyseinen podcast käsittelee vankan ammattilaistiimin voimin joka viikko kirjoittamista ja kaikkea siihen liittyvää.

Ajatuksena on virittää aalloille harrastelijamaisempi, oma podcast Writing Excusesin innoittamana. Ensimmäinen jakso tulee näillä näkymin käsittelemään kauhun kirjoittamista, ja sen on määrä valmistua lähellä STK:n Tuoretta verta -kauhukirjoitusoppaan julkaisutilaisuutta. Tarkoitus ei tietenkään ole aina keskittyä kauhuun, vaan haluamme käsitellä kaikkea kirjoittamiseen liittyvää: esimerkiksi kirjoittajille tyypillisiä ongelmia, kustantamista ja vaikka englanniksi kirjoittamista. Aiheista ei varmasti tule pulaa, ja haluankin painottaa, että sisällöllisen suunnittelun suhteen mikään ei ole tässä vaiheessa lukkoon lyötyä. Nyt on tarkoitus kartoittaa kiinnostusta, jotta saisimme jo olemassa olevan tiimiimme lisää jäseniä. Tällä hetkellä on selvitettävä muun muassa teknisiä asioita, ja senkin suhteen minuun saa enemmän kuin mielellään olla yhteydessä.

Podcastin tekemisestä tulee matalan budjetin ruohonjuuritason hommaa, eikä yhdistys maksa siitä osallistujille. Ainakin ensimmäiset jaksot äänitetään niin, että kaikki osallistujat ovat konkreettisesti paikan päällä, mutta mahdollisia Skype ym. -virittelyjä on toki mahdollista tehdä. Äänitämme jaksot Helsingissä, joten tämä rajaa ainakin tältä erää liveosallistujia.

Kiinnostuneet voivat olla minuun yhteydessä info@tieteiskirjoittajat.net -osoitteeseen tai nykäistä hihasta Facebookin puolella, jossa minulla on profiili omalla nimelläni.

Vastaan mielelläni kaikkiin mahdollisiin ja mahdottomiin kysymyksiin!

Pyry Palermo on Suomen tieteis- ja fantasiakirjoittajien puheenjohtaja, joka häslää vähän siellä sun täällä, mutta viihtyy parhaiten kotonaan.