Verkkolehden päätoimittajat lähtevät kesän viettoon: juhannuksen kirjavinkit

Hyvää juhannusta! Kuva Lily Laine

Kosmoskynän verkkolehden päätoimittajat Lily ja Nita toivottavat kaikille lukijoille hyvää juhannusta! Verkkolehden toimitus jää juhannuksesta heinäkuuksi hieman lomatunnelmiin, joten sähköpostista vastataan viesteihin hitaammalla aikataululla. Toimitus palaa jälleen elokuussa ahkerina sorvin ääreen. Loppuvuodeksi verkkolehdellä on paljon mukavia suunnitelmia, joten ahkerien kirjoittajien kannattaakin siirtää mietteet jo esimerkiksi jouluisiin tarinoihin…

Päätoimittajat juhlivat juhannusta muun muassa kirjallisissa merkeissä, joihin voit tutustua tarkemmin alempana. Mitä sinun lukupinostasi löytyy juhannuksena? Kerro se Kosmoskynälle Twitterissä tai Facebookissa.

Kuvituskuva Nitan juhannuskirjoista
Nitan juhannuskirjat, jotka maistuisivat kissallekin. Kuva: Nita Mäenpää

Päätoimittaja Nita lukee yleensä kahta tai korkeintaan kolmea kirjaa kerrallaan. Tavallisesti kesken on yksi tietokirja ja romaani, mutta tällä kertaa juhannusmökille lähtee mukaan kaksi kaunokirjallista teosta.

The Shades of Magic -sarjastaan tunnettu V. E. Schwab on koristanut USA:n myydyimpien kirjojen listaa uutuusteoksellaan The Invisible Life of Addie LaRue jo kuukausikaupalla. Kirja kertoo 1700-luvulla syntyneestä Addiesta, joka on paitsi kuolematon myös tuomittu unohduksiin. Jokainen Addien tapaama ihminen unohtaa hänet heti, kun nainen katoaa näköpiiristä. Malttamaton päätoimittaja päätyi ostamaan kirjan itselleen englanniksi, vaikka onkin lukenut kirjailijan the Shades of Magic -sarjan suomennettuna. Luku-urakka on loppumetreillä, mutta vauhti uhkaa hiipua: Nita ei ole ihan niin vakuuttunut tästä spefi-romanssista kuin toivoi olevansa.

Terhi Tarkiaisen Kitty, eli kuinka mies tuhotaan sijoittuu myös 1700-luvulle, mutta ilman suoranaisia spefi-elementtejä. Apteekkarin tytär Kitty haluaisi periä isänsä apoteekin, mutta sen sijaan hänet naitetaan kihtiselle ukolle koruompeluita värkkäämään. Kun Kitty näkee häävieraidensa seassa häntä ahdistelleen miehen, tyttö päättää hyödyntää orastavia apteekkarin taitojaan kostoon. Nita ei ole aikaisemmin lukenut Tarkiaisen teoksia, mutta arvostaa jo lyhyen lukunäytteen perusteella kirjailijan kuivakkaan ironista kirjoitustyyliä. Kirja tarttui mukaan kirjaston vasta palautettujen hyllystä.

 

Lilyn juhannusviikonlopun lukupinoon valikoituu uutuuksia ja klassikoita. Kuva Lily Laine.

Päätoimittaja Lily lähtee juhannuksen viettoon nappaamalla mukaan kiinnostavien kirjojen kokoelman. Valinnanvaraa riittää, sillä tuttuun tapaan kirjoista tulee todennäköisesti luettua viikonlopun aikana vain osa ja muut jäävät odottamaan lukuvuoroaan myöhempien kesäseikkailuiden ajaksi.

Evelynin seitsemän kuolemaa -kirjan innoittamana juhannuskirjojen paikkansa ensimmäisenä lunasti Stuart Turtonin uusi kirja Pimeitten vetten paholainen. Odotukset ovat tämän suhteen varsin korkealla! Dekkariviikon vinkkien myötä käynnistyy myös Terry Pratchettin Vartiosto-sarjan uudelleenluku, sillä kukapa ei rakastaisi Sam Vimesiä ja Ankh-Morporkia? Pieni runotyttö on myös lähdössä ties kuinka monennelle uusintakierrokselle, sillä haaveena on osallistua Instagramin #uudenkuunkesa -lukuhaasteeseen. Kokonaisuuden kruunaa kotimainen spefinovellikokoelma Muistojemme Viistokatu. Nähtäväksi jää, mitkä kirjat tulevat luetuksi seuraavana!