Kirjoituskutsu Kosmoskynän numeroon 4/2023

kirjoituskutsu Kosmoskynään aiheena romanttinen fiktio

Eläköön romantiikka! Vuoden viimeisen Kosmoskynän teemaäänestyksessä niukan voiton vei ROMANTTINEN FIKTIO. Kosmoskynä 4/2023 ilmestyy digitaalisessa muodossa Suomen tieteis- ja fantasiakirjailijat ry:n jäsenille.

Romanttinen fiktio

Ostitko krääsäkaupasta vaaleanpunaiset aurinkolasit, jotka saavat kaikki rakastumaan sinuun? Leimahtiko tuliloitsun lisäksi myös rakkaus velhotovereiden kesken? Oletko pihkassa vihollisavaruuslaivan kapteeniin? Jaa Kosmoskynälle romanttiseen spekulatiiviseen fiktioon liittyvät tekstisi ja teksti-ideasi!

Spekulatiivista romanssia voi lähestyä monista eri näkökulmista. Fantasiasta tutut muut lajit tai scifitarinoissa pyörivät androidit ilmaisevat kenties tunteitaan eri tavalla kuin ihmiset. Rakkaus on voitu tulevaisuudessa julistaa turhaksi tunteeksi ja painaa yhteiskunnan marginaaliin. Kauhistuttavat pedotkin saattavat kokea romanttisia tunteita, vaikka he eivät yleensä pääse ääneen kertomaan niistä. Toisaalta romanssi voi myös syntyä ikään kuin vahingossa seikkailun pyörteissä. Ketkä kokevat romanttisia tunteita? Onko romanttisella tarinalla aina onnellinen loppu vai päättyykö se katkeriin kyyneliin?

***

Haemme lehteen novelleja, raapaleita, runoja, pohdintoja ja pakinoita. Novellien osalta suositeltu maksimipituus on noin 20 liuskaa standardiasetuksilla. Myös asiatekstit ja kirja-arviot ovat tervetulleita. Kirja-arvioiden osalta lähesty etukäteen toimitusta. Meillä on tiedossa muutamia kirjoja, joille haluaisimme arvion. Myös artikkelien kohdalla toivomme etukäteen idean esittelyä tai synopsista. Kysymyksiinne vastataan elokuun alusta alkaen osoitteesta verkkotoimitus@kosmoskyna.net

Kaikkien kirjoitusten deadline on torstai 31.8.2023 klo 23:59. Nimeäthän tekstitiedoston tekstisi otsikolla JA omalla nimelläsi. Tekstit tulee lähettää erillisenä liitetiedostona sähköpostilla osoitteeseen verkkotoimitus@kosmoskyna.net (parhaat tiedostoformaatit docx/rtf).

 

* Huom! Koska kirjoituskutsu ei aluksi tavoittanut STK:n jäsenpostituslistaa, on kirjoituskutsun deadlinea jatkettu elokuun loppuun. *