KOSMOSKYNÄ-LEHDEN JULKAISUSTA VUONNA 2023 – TIIVISTETYSTI

Olemme saaneet jonkin verran palautetta siitä, että Kosmoskynän sisältö ja julkaisuaikataulu vuonna 2023 vaikuttavat epäselviltä. Näin muutosvaiheessa jotkin yksityiskohdat ovat auki meillekin, mutta tässä alla tiivistetysti keskeiset seikat.

*

Kosmoskynä 1/2023 on digilehti eli se julkaistaan vain sähköisessä muodossa sekä taitettuna PDF:nä että pelkistettynä EPUB-versiona. 1/2023 ilmestyy toukokuun ja kesäkuun alun tienoilla. Myös digilehti on jäsenetu, eli se lähetetään vain jäsenmaksun vuonna 2023 maksaneille.

Kosmoskynä 2-3/2023 on painotuote, joka julkaistaan ja postitetaan jäsenille viimeistään Finnconiin mennessä, eli heinäkuun alussa. Paperilehdestä tulee paksu kaksoisnumero täynnä rikos- ja rangaistusteemaista asiaa.

Kosmoskynä 4/2023 on jälleen digilehti, joka ilmestyy loppuvuodesta. Tätä numeroa varten tulee erillinen tekstihaku.

*

Painetun Kosmoskynän toimittavat tänä vuonna Toni Saarinen ja Reetta Vuokko-Syrjänen. Digilehtien toimittajat ovat Lily Laine ja Nita Mäenpää. Käytännössä kaikki neljä ovat tasavertaisia päätoimittajia.

Digilehdet eivät ole painetun numeron jatkeita tai jämiä, vaan niissä on juttuja monipuolisesti eri aiheista. Mukaan tulee arvioita, lyhyttä proosaa, asiatekstejä ja haastatteluja. Nämä numerot ovat kuitenkin hieman pienempiä kuin paperinen kaksoisnumero. Digilehdistä tulee nelivärisiä, painetun sisältö pysyy mustavalkoisena.

Digilehden lisäksi Kosmoskynä julkaisee edelleen satunnaisesti kaikille avoimia tekstejä osoitteessa www.kosmoskyna.net. Nämä tekstit liittyvät jatkossa yhä enemmän ajankohtaisiin aiheisiin tai ovat kiinnostavia nostoja vanhoista lehdistä.